Beursstand delen

Een stand delen met anderen: vier redenen waarom

Een stand delen met anderen: vier redenen waarom

Veel bedrijven kiezen ervoor om op een beurs te staan om contact te leggen met potentiële klanten of om de naamsbekendheid van de organisatie te vergroten. Toch kunnen de kosten en het ongemak van het regelen, aankleden en bemannen van een beursstand sommigen tegenhouden om deel te nemen aan de beurs. De oplossing? Een beursstand delen!

Kosten delen

Er komen uiteraard kosten kijken bij een deelname aan een beurs. Vooral voor wie niet vaak deelneemt aan beurzen kan het aanschaffen van een stand een moeilijke knoop zijn om door te hakken. Je investeert erin, maar het is niet altijd duidelijk wat je ervoor terug krijgt. Logisch dat je dit lastig vind. Minimaliseer je risico’s en deel je stand met een ander bedrijf of meerdere bedrijven; wie besluit om een stand te delen, deelt immers ook de kosten van de stand. 

Minder werk

In het voorbereiden van je beursdeelname zit veel werk. Als je op de beurs een stand deelt, kun je het werk ook grotendeels verdelen. Zo hoeft water of stroom bijvoorbeeld maar één keer aangevraagd en aangelegd te worden. Op deze manier kun jij je blijven focussen op je eigen bedrijf en hoef je niet al je tijd in te leveren in de voorbereiding van jouw beursdeelname.

Netwerken delen

Één van de redenen om op een beurs te staan, is het vergroten van je netwerk met zowel bedrijven als particulieren. Wanneer je een beursstand deelt met een ander bedrijf vindt er automatisch kruisbestuiving van elkaars netwerk plaats. Zo kun je relaties, klanten en/of contacten naar elkaar doorverwijzen. Om deze reden is het wel belangrijk dat je je stand deelt met een bedrijf wat ongeveer in hetzelfde of in een aanvullend werkveld zit. Als je bijvoorbeeld apps ontwikkelt, zou je je stand kunnen delen met een bedrijf dat websites maakt. Wanneer je tuinmachines verkoopt kun je je stand prima delen met een bedrijf wat een webshop heeft met bloemen en planten. Je maakt zo optimaal gebruik van elkaars netwerk. 

Kortom: het scheelt tijd, geld en moeite

Het moge duidelijk zijn: als je een stand deelt reduceer je de tijd en het geld dat geïnvesteerd moet worden. Daarnaast kost het je een stuk minder kopzorgen doordat alles slechts een keer geregeld hoeft te worden. Het geeft je tenslotte zekerheid van nieuwe potentiële klanten door het gebruiken van elkaars klantennetwerk. 

Kies er de volgende keer voor om een beursstand te delen! Bekijk de stands van BOTER | maakt bijzonder om inspiratie op te doen voor jouw volgende (gedeelde) beursstand. Interesse? Neem dan contact op! 

Geplaatst in Geen categorie.