Duurzame standbouw

Duurzame standbouw: zo gaat dat

Duurzame standbouw: zo gaat dat

Elementen die worden gebruikt bij het bouwen van een stand, gaan vaak na gebruik de prullenbak weer in. Dit is natuurlijk zonde, omdat we deze onderdelen prima weer kunnen gebruiken bij het bouwen van andere stands. Duurzame standbouw met een groot gebruiksgemak? Dat gebeurt door diverse onderdelen voor stands her te gebruiken voor een beursdeelname die later dit jaar nog op de planning staat. Maar er zijn nog meer redenen waarom standbouw prima duurzaam kan zijn. Deze lees je hier!

Duurzaam transport
Bij het maken en vervoeren van stands komt veel transport kijken. Door dit zo duurzaam mogelijk te maken, kun je al grote stappen zetten. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat auto’s voldoen aan de juiste euronormen, waardoor ze zo min mogelijk Co2 uitstoten. Daarnaast kun je als standbouwer zo efficiënt mogelijk omgaan met transport. Een voorbeeld hiervan is het combineren van transport waar mogelijk en zorgen voor een handige invulling van het transporteren.

Groene energie
Bij BOTER | maakt bijzonder maken we grote stands, waardoor we tevens gebruik maken van veel machines. Wij vinden het belangrijk dat deze op duurzame wijze worden opgeladen. Daarom maken wij gebruik van zonnepanelen om onze werkplaatsmachines op te laden. Energiebesparende led verlichting is daar een ander voorbeeld van deze duurzame werkwijze. Een ledlamp is in dit opzicht namelijk beter dan een gloeilamp of halogeen lampen. Hij is wel 75% tot 85% zuiniger! energiebesparende led verlichting.

Materiaalkeuze
Ook met materialen kun je duurzaam te werk gaan. Het gebruik maken van herbruikbare basismaterialen, zoals lichtgewicht herbruikbaar aluminium is hier een voorbeeld van. Dit materiaal zie je vooral veel in de modulaire standbouw, waar we eerder al over schreven. Deze manier van bouwen zorgt er ook nog eens voor dat er weinig (plastic) afval, verf of lijm achterblijft, omdat er geen behandeling nodig is van het materiaal. Ook worden er vaak herbruikbare doeken en panelen gebruikt. Zo hoeft er minder geïmporteerd te worden en houd je de hoeveelheid transport van alle materialen zo laag mogelijk. Om regionale organisaties te steunen, maakt BOTER | maak bijzonder veelal gebruik van materialen en grondstoffen uit de regio.

Scheiden van afval
Afvalscheiding vinden wij bij BOTER | maakt bijzonder enorm belangrijk. Veel materialen kunnen namelijk worden hergebruikt als ze goed zijn gescheiden en dit scheelt uiteindelijk veel grondstoffen. We werken met veel verschillende materialen, maar we zorgen ervoor dat al deze materialen na afloop goed wordt gescheiden!

Bij BOTER | maakt bijzonder houden wij ons op allerlei manieren bezig met duurzaamheid. Dat blijkt. Daarbij zorgen we natuurlijk dat het gebruiksgemak daar niet onder lijdt! Meer weten over wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Geplaatst in Geen categorie.