8 elementen voor een goede beursstand - BOTER | maakt bijzonder

8 aandachtspunten voor een goede beursstand

8 aandachtspunten voor een goede beursstand

Bij het promoten van jouw bedrijf op een evenement moet je natuurlijk eerst in kaart brengen wat voor beursstand je nodig hebt. Het kan lastig zijn om te beslissen welke elementen het beste zijn om jouw doelstellingen te bereiken. Wij vertellen je graag waar je op moet letten wanneer je jouw ideale beursstand samenstelt!

Locatie en type beurs

De locatie van het evenement waar je aanwezig bent is belangrijk om mee te nemen in de beslissing voor het soort stand. Beursstands op consumentenbeurzen dienen anders opgezet te worden dan beursstands op vakbeurzen. Daarnaast worden beurzen in allerlei landen over de hele wereld georganiseerd. Of jouw stand nu op een consumentenbeurs, vakbeurs staat, nationaal of internationaal: de aandacht van de bezoeker moet getrokken worden! Hoe deze aandacht wordt getrokken kan verschillen per beurs.

Wat bied je aan

Je beursstand moet worden afgestemd op wat je aanbiedt. Jouw producten of diensten moeten natuurlijk op de juiste manier worden gepresenteerd en om dit te realiseren moeten wij een goed beeld hebben van wat je wilt presenteren op de beurs. Maak daarom een lijstje met jouw belangrijkste producten en/of diensten of belicht een specifiek onderdeel wat je meer onder de aandacht wilt brengen.

Standformaat

De grootte van de beursstand kan niet achterwege worden gelaten. Het is belangrijk om je af te vragen hoeveel ruimte je nodig hebt en hoeveel ruimte je zou willen hebben. Bij BOTER bieden we stands aan tussen de 6m2 en 180m2. Genoeg mogelijkheden dus. Als je grote producten wilt tentoonstellen is het vanzelfsprekend dat je een grote stand nodig hebt. Uiteraard hangt dit samen met de beschikbare oppervlaktes op de beurs en de kosten die erbij komen kijken.
Kleine-grote-beursstand

Standopties

Er zijn allemaal opties die in jouw beursstand kunnen worden geïmplementeerd. Vooral een opslagruimte en zitmogelijkheden zijn voor veel standhouders interessant. Denk daarnaast ook aan een bar, keuken of zithoek.

Zichtbaarheid

Wil je extra zichtbaar zijn? Dan kun je denken aan een hoge beursstand of een constructie die boven jouw stand aan het plafond hangt. Zo kan geen bezoeker om jouw heen. 

Type standbouw

Er zijn verschillende soorten standbouw: houtbouw en modulaire standbouw. Een stand gemaakt van hout wordt vaak eenmalig gebruikt en is de perfecte keuze wanneer je een uniek ontwerp wilt. Daarnaast straalt het gezelligheid, warmte en duurzaamheid uit. Een modulaire stand is daarentegen erg flexibel, eenvoudiger en kan gemakkelijk worden hergebruikt.

Budget

Het budget speelt natuurlijk mee in de uiteindelijke keuze voor een beursstand. Bedenk wat voor stand je wilt en hoeveel geld je erin wilt investeren, zodat je goede beslissingen kunt nemen.

Heb je over deze onderdelen nagedacht of heb je hier juist hulp bij nodig? BOTER zorgt er graag samen met jou voor dat de volgende beurs een succes wordt!

Geplaatst in Geen categorie.