Mobacc-modulaire-stand

4 voordelen van modulaire standbouw

4 voordelen van modulaire standbouw

Modulaire stands zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Niet alleen vanwege het duurzame karakter, maar ook omdat het op termijn een hoop kosten kan besparen en het voor een uniforme uitstraling zorgt. Meer weten over deze manier van standbouw? Lees dan verder!

 1. Duurzaam karakter
  Modulaire frames zijn veelal gemaakt van lichtgewicht en herbruikbaar aluminium. Tegenwoordig wordt aluminium voor meer dan 70% gerecycled zonder een afname in mechanische eigenschappen. Daarnaast is er geen behandeling van het materiaal nodig om er veel gebruik wordt gemaakt van doeken en panelen om de stand de stijl en uitstraling van de organisatie mee te geven. Hierdoor wordt er tevens weinig (plastic) afval geproduceerd, wordt er geen gebruik gemaakt van verf en lijm en komt er minder stof vrij.

 2. Kostenbesparend
  Door het feit dat vele frames herbruikbaar en dus duurzaam zijn, is een modulaire stand uiteindelijk vele malen meer kostenbesparend. Je moet het zien als een investering in plaats van een eenmalige uitgave. Hetzelfde beursmateriaal kun je bij een volgende beurs weer gebruiken, waardoor je uiteindelijk niet steeds een nieuwe stand hoeft laten ontwerpen en je meer bespaart.  Deze manier van standbouw is dus interessant wanneer je vaker aan beurzen of events deelneemt.

 3. Uniforme uitstraling
  Door het hergebruiken van het materiaal bij de stands, zoals panelen en doeken in jouw huisstijl zorg je voor een duidelijke, terugkerende brand identity. Je voorkomt zo wildgroei van verschillende uitingen en waarborgt de uniforme stijl van jouw organisatie.

 4. Snelle op- en afbouw
  Doordat een modulaire stand bestaat uit elementen die al klaar zijn kost het relatief weinig tijd om een van deze stands op- en af te bouwen. Door de losse elementen op de juiste wijze samen te voegen ontstaat namelijk al een origineel resultaat.

Samenvattend. Wanneer is een modulaire beursstand iets voor jouw organisatie?

 • Wanneer je je bezighoudt met duurzaam ondernemen
 • Wanneer je jaarlijks aan diverse events/beurzen deelneemt
 • Wanneer je op termijn kosten wilt besparen aan jouw beursstand
 • Wanneer je keer op keer een duidelijke brand identity wilt uitstralen
 • Wanneer je een korte op- en afbouw van jouw stand belangrijk vindt

Benieuwd naar voorbeelden van modulaire stands? Bij BOTER | maakt bijzonder laten we je graag meer zien van deze vorm van standbouw. Bekijk ons portfolio hier!

Geplaatst in Geen categorie.